Eigenaar houdt tuktuks binnen na dodelijk ongeluk: 'Vreselijk wat er is gebeurd' - RegioTV Tiel

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het ongeluk met de tuktuk in Kesteren. Foto: Persbureau Heitink
De Rijnbandijk bij Kesteren is dicht na het ongeluk met een tuktuk waarbij een dode viel. Foto: Omroep Gelderland

De Rijnbandijk bij Kesteren is dicht na het ongeluk met een tuktuk waarbij een dode viel. Foto: Omroep Gelderland

KESTEREN - De tuktuks van het bedrijf waarvan er één vrijdagavond in Kesteren betrokken was bij een dodelijk ongeluk, gaan voorlopig niet de weg op. Dat zegt eigenaar Jos Bouman tegen Omroep Gelderland. Hij zegt aangeslagen te zijn na het ongeluk, waarbij een vrouw van 20 uit Lunteren om het leven kwam

"Het is vreselijk wat er is gebeurd", zegt Bouman. Hij heeft geen idee hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. "Het was een familie-uitje. Het waren een moeder met haar dochters."

Zie ook: Vrouw (20) uit Lunteren overleden bij zwaar ongeluk met tuktuk

De gemotoriseerde driewieler schoot vrijdagavond rond 19.20 uur van de Rijnbandijk af. Behalve een dode vielen er ook drie gewonden. Wie de tuktuk bestuurde, weet de Kesterenaar niet.

'Veilig en goedgekeurd'

De twee tuktuks die hij verhuurt zijn veilig en goedgekeurd door de RDW, zegt Bouman. Toch haalt hij deze in Azië razend populaire taxi's voorlopig van de weg. "Het voelt gewoon niet goed om ze weer op pad te sturen. Dan word ik meteen herinnerd aan het verschrikkelijke ongeluk."

De tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Het ongeluk met de tuktuk in Kesteren. Foto: Persbureau Heitink

Wanneer hij zijn tuktuks weer de weg op laat gaan, weet hij niet.

Weg afgesloten

Nog niet eerder zijn met de voertuigen van Bouman ongelukken gebeurd, zegt hij. Wel gebeurde er drie jaar geleden een aantal kilometer verderop in Ingen een dodelijk ongeval met een tuktuk. In 2019 vielen er drie gewonden toen zo'n voertuig in de sloot bij Maurik belandde.

Een woordvoerster van de politie kon zaterdagmorgen nog niets zeggen over de toedracht in Kesteren. De gemeente Neder-Betuwe heeft de Rijnbandijk met een hek en daarop een bord afgesloten. Tegen pottenkijkers, melden buurtbewoners.

Deel dit artikel