RegioTV Tiel - Nieuws

ARNHEM - Een 30-jarige man uit Almere moet een half jaar de cel in voor een zware mishandeling in Tiel. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 46.000 euro.

De Almeerder sloeg op 29 juni 2018 een 50-jarige man hard tegen het hoofd, waardoor het slachtoffer zeer ongelukkig ten val kwam en met zijn hoofd de stoep raakte. Hij liep daarbij zwaar lichamelijk letsel op.

16 dagen in kunstmatige slaap

De man is na de mishandeling geopereerd en vervolgens 16 dagen in een kunstmatige slaap gehouden. Het slachtoffer moest daarna nog lange tijd in het ziekenhuis en in een revalidatiecentrum doorbrengen.

Ook op dit moment - ruim twee jaar na de mishandeling - ondervindt het slachtoffer nog dagelijks de ernstige en ingrijpende gevolgen van het letsel dat hij door de val opliep.

Geen medeleven

De rechtbank rekent het de Almeerder zwaar aan dat hij zich na de mishandeling volstrekt onverschillig heeft getoond tegenover het slachtoffer. "Hij neemt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor zijn daden. Direct na de mishandeling is hij weggerend zonder zich ook maar een seconde te bekommeren om het slachtoffer."

En ook daarna, toen duidelijk werd hoe ernstig en ingrijpend de gevolgen van zijn daad waren, heeft de man van 30 nooit medeleven getoond.

De officier van justitie vroeg om een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden, maar de rechtbank vindt dat te weinig. Daarbij speelt mee dat de man de afgelopen jaren al meerdere keren is veroordeeld voor (ernstige) geweldsdelicten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46