Afdrukken
Ankeiler: In de jaarlijkse begrotingsraad van Tiel is woensdag de begroting van 2022 - 2025 unaniem aangenomen. Jarenlang ging Tiel gebukt onder flinke tekorten met name in het sociaal domein.

- In de jaarlijkse begrotingsraad van Tiel is woensdag de begroting van 2022 - 2025 unaniem aangenomen. Jarenlang ging Tiel gebukt onder flinke tekorten met name in het sociaal domein. Die problemen lijken nu tot het verleden te behoren doordat het Rijk meer geld toebedeelt aan de gemeente. Het totale budget ligt rond de 150 miljoen per jaar.

Ging het in vorige jaren er nog wel eens hard aan toe doordat er pijnlijke keuzes gemaakt moesten worden. Zo ging de OZB flink omhoog en werd er flink beknibbeld op de leefbaarheid in de stad.

Nu Tiel weer zwarte cijfers schrijft wil Tiel bezuinigingen terug draaien en verder investeren in de stad. Zo blijft het mantelzorgcompliment gehandhaafd en worden er miljoenen geïnvesteerd in het achterstallig onderhoud van sportaccommodaties.

Er kan weer naar voren worden gekeken, zo was de conclusie. Zo wil men vaart maken met woningbouw en de komst van een nieuwe ontsluitingsweg voor Passewaaij, iets dat al heel lang op het wensenlijstje van verschillende partijen staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel