Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Scholieren met een bijbaan in de kas. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Sinterklaas is nog niet in het land, maar de kas van Marjanne van den Berg in het Betuwse dorp Est is al helemaal in kerstsfeer.

- Sinterklaas is nog niet in het land, maar de kas van Marjanne van den Berg in het Betuwse dorp Est is al helemaal in kerstsfeer. Blijkbaar hebben mensen daar al zin in, want de kerststerren vliegen dit jaar de deur uit. Helpende handen zijn daarbij zeer welkom. Gelukkig voor de teler hebben scholieren in de coronatijd de weg naar de kas weer weten te vinden.

Veel van de kerststerren van Marjanne gaan naar Duitsland waar mensen de plant altijd al wat eerder in huis halen om de donkere maanden op te fleuren. Maar ook in Nederland is volgens de teler de laatste jaren meer en vroeger vraag naar de kerststerren.

Bekijk waarom scholieren graag in de kas van Marjanne willen werken:

Scholieren in de kas

Waar er voorheen vrijwel uitsluitend met arbeidsmigranten gewerkt werd, heeft het bedrijf met de coronatijd weer een leuke groep scholieren als werknemer aan zich weten te binden. Zij blijken het een leuke bijbaan te vinden en blijven hangen, ook nu er weer keus genoeg is om de vrije tijd in te vullen. Voor de kweker een mooie aanvulling.

"Je hebt een keer een ander praatje en je hoort weer wat nieuws. Je blijft zelf ook een beetje bij de tijd", zegt Van den Berg. Daarbij zorgt het voor een mooie doorstroming in het bedrijf. "We hebben er weer een paar extra stagiaires bij gekregen, ze nemen ook weer kameraden mee. Het is gewoon gezellig."

Deel dit artikel