Wim van Baal van VVD Tiel wil ruk naar rechts maken - RegioTV Tiel
Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Wim van Baal, onlangs gekozen tot lijsttrekker van de VVD in Tiel, wil een rechtser geluid in de gemeenteraad van Tiel laten horen na de verkiezingen van maart 2022.

- Wim van Baal, onlangs gekozen tot lijsttrekker van de VVD in Tiel, wil een rechtser geluid in de gemeenteraad van Tiel laten horen na de verkiezingen van maart 2022. “Wij vinden dat de kiezer met een modaal of hoger inkomen nu te weinig wordt gehoord. Neem bijvoorbeeld de woningmarkt. Er zijn nu te weinig mogelijkheden voor dat segment om een goede woning te vinden. Dat moet anders willen wij het voorzieningenniveau in Tiel op peil houden. Daarom heb ik ook de handschoen opgepakt en me kandidaat gesteld. Gelukkig hebben de leden in meerderheid om mij gestemd en dat doet me deugd”, zo liet hij weten in “De Tielse Podcast”.

Van Baal vertelt over zijn werkzame leven, hoe de verkiezingen zijn verlopen binnen de VVD in Tiel en over projecten waar hij tevreden op terug kijkt. “De kermis van het afgelopen jaar is daar een mooi voorbeeld van. Fantastisch om te zien dat we samen met de PvdB, CDA en ChristenUnie dit evenement hebben kunnen behouden voor Tiel.” Wat Van Baal dwars zit is de mogelijke komst van het project Anders Wonen aan de Schaarsdijkweg. “Waarom moeten wij het braafste jongetje van de klas zijn? Er zijn betere plaatsen waar dit mogelijk is en moeten wij dit project überhaupt wel willen?”.

Het huidige college heeft het goed gedaan de afgelopen periode. “Onder moeilijke omstandigheden heeft de VVD-wethouder het toch maar weer voor elkaar gekregen om zwarte cijfers te schrijven, dat is erg knap.” Of Melissen als wethouder opnieuw gevraagd zal worden, mocht er voor de VVD een positieve verkiezingsuitslag komen, laat Van Baal zich niet uit. “Laten we eerst maar eens de verkiezingen in maart 2022 afwachten.”

Dat en meer kunt u horen in De Tielse Podcast, die u kunt vinden onder dit bericht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46