Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Omroep Gelderland
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Foto: Omroep Gelderland
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: De hulpdiensten hebben dinsdag de handen vol gehad aan de redding van een kat uit de goot van een woning op het Plein in Tiel.

- De hulpdiensten hebben dinsdag de handen vol gehad aan de redding van een kat uit de goot van een woning op het Plein in Tiel. Het dier probeerde via een kantelraam in de woning te komen. Op die manier overleed in juli op dezelfde plek al een kat. Deze keer liep het goed af.

Buren zagen dat de kat probeerde door een kier in het kantelraam naar binnen te komen en waarschuwden de Dierenambulance en de politie. Dat deden ze, omdat enkele maanden op dezelfde plek al een kat stierf die met het nekje klem kwam te zitten in het raam.

Via een buurvrouw werd de eigenaar achterhaald, maar die was op behoorlijke afstand op zijn werk. Er was niemand anders met een sleutel om de kat via het dakterras aan de achterkant binnen te laten. Daarop besloot de politie de brandweer in te schakelen, om de kat met de hoogwerker naar beneden te halen.

Kijk naar beelden van de redding van het dier:

Tijdig uit benarde positie bevrijd

Even leek het drama zich te herhalen. De kat schrok van de naderende hoogwerker en kwam klem te zitten in het raam, net als de kat in juli. De brandweer was er echter tijdig bij om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden.

"Ik ben wel boos op de eigenaar", zegt Marja van Gessel van de Dierenambulance. "In juli hebben we geprobeerd zijn kat te redden, maar was het te laat. Dan laat je dat toch niet nog een keer gebeuren? Gelukkig is het nu wel goed afgelopen. De kat is helemaal in orde."

De eigenaar kan in ieder geval een rekening van de Dierenambulance wel tegemoet zien voor de reddingsoperatie.

Deel dit artikel