Afdrukken
Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Unal Sozen, fractievoorzitter van GroenLinks in Tiel is er klaar voor om wethouder te worden. Dat heeft hij laten weten in de serie "De Tielse Podcast".

- Unal Sozen, fractievoorzitter van GroenLinks in Tiel is er klaar voor om wethouder te worden. Dat heeft hij laten weten in de serie "De Tielse Podcast". In een openhartig gesprek wordt duidelijk dat Sozen met name wil dat de menselijke maat weer terug komt in de maatschappij, dus ook in de Tielse politiek.

Het ligt niet voor de hand dat GroenLinks in de nieuwe coalitie komt. Daarom zou Sozen willen zien dat er een "zakenkabinet" komt. "De juiste mensen op de juiste plaats. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat het huidige college het slecht doet, integendeel. " Wel wil hij meer verbinding. "We moeten het met elkaar doen voor Tiel, en dat mis ik regelmatig helaas in de Tielse raad."

Op de vraag of er een fusie aankomt tussen GroenLinks en PvdA is hij duidelijk. "Het samengaan vind ik een sympathieke gedachte, het is alleen nog te vroeg daarvoor. We zijn met elkaar in gesprek en snuffelen aan elkaar. Die geur is in ieder geval goed!"

In de Tielse Podcast komen nog veel meer onderwerpen aan bod die u kunt beluisteren in de podcast:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel