Duizend kinderen ruimen Tiel op voor het goede doel - RegioTV Tiel
Ankeiler: Meer dan duizend leerlingen van zo'n twintig Tielse basisscholen gaan vrijdag hun best doen om heel Tiel zwerfafvalvrij te maken.

TIEL - Meer dan duizend leerlingen van zo'n twintig Tielse basisscholen gaan vrijdag hun best doen om heel Tiel zwerfafvalvrij te maken. Zowel op het land, op de Linge als in de grachten wordt afval geruimd. Daarmee kunnen de kinderen ook nog eens geld verdienen voor het goede doel.

Doelstelling is dat er na de grote opruimactie geen zwerfafval meer te vinden is in de stad. De actie is een initiatief van stichting Duurzaam Rivierenland en de Rubbiz foundation. Die laatste verstrekt een app waarmee je geld kunt verdienen voor het goede doel door foto's van een opgeruimde locatie met zwerfafval te sturen. Deze blijft ook na de dag beschikbaar. Voor iedere foto wordt 11 cent overgemaakt.

Het is de bedoeling dat het concept In 1 dag schoon landelijk navolging krijgt en een blijvend effect op de omgeving heeft. Naast de kinderen zijn er meer dan tweehonderd ouders, leerkrachten, studenten en vrijwilligers betrokken. De bekende Youtuber Milan Knol luistert het evenement op.