Er komt toch een kermis in hartje Tiel - RegioTV Tiel
Ankeiler: In Tiel is dit jaar toch een najaarskermis tot stand gekomen. De kermis wordt gehouden midden in de stad op het Bleekveld.

TIEL - In Tiel is dit jaar toch een najaarskermis tot stand gekomen. De kermis wordt gehouden midden in de stad op het Bleekveld. Begin dit jaar besloot de organisator om te stoppen met de najaarskermis op de Waalkade in Tiel, omdat daar te weinig animo voor was.

Een werkgroep van raadsleden, ondernemers en de kermisfamilie Eckelboom heeft voor een doorstart van het evenement gezorgd. Volgens de groep is er wel voldoende belangstelling voor een najaarskermis in Tiel, maar is de Waalkade hier niet geschikt voor.

De kermis is nu vanaf vrijdagmiddag tot en met dinsdag op het Bleekveld waar deze vroeger ook gehouden werd. Het terrein is wel een stuk kleiner dan voorheen. Waarschijnlijk is het ook de laatste keer dat de kermis hier gehouden wordt, want het terrein wordt bebouwd.

Ook door corona zijn de activiteiten rond de kermis dit jaar nog bescheiden. Wel valt het dit weekend samen met de winkeliersfestiviteiten van Tiel pakt uit. De werkgroep wil er volgend jaar nog meer werk van maken om de kermis als ouderwets volksfeest in en rond het Tielse centrum te houden.

Zie ook: Tiel onderzoekt nieuwe start voor najaarskermis