Tiel neemt maatregelen op het Plein in Tiel door corona - RegioTV Tiel

TIEL - De gemeente Tiel maakt zich zorgen om het gedrag van sommige mensen tijdens de afgelopen weken op het Plein in Tiel. Gebleken is dat veel bezoekers, met name jongeren, zich niet houden aan de coronaregels. Door de extreme drukte wordt vaak de 1,5 meter-regel niet in acht genomen.

Om te zorgen voor een betere naleving van de regels zijn de volgende maatregelen genomen:

• De komende weken wordt extra toezicht gehouden op het Plein, zowel op de naleving van de coronamaatregelen als hinderlijk gedrag van bezoekers.
• Horecaondernemers zijn gewezen op hun verantwoordelijkheid, die voortkomt uit de nog altijd geldende noodverordening.
• De gemeente plaatst plaskruizen op het Plein, zodat niet voor ieder toiletbezoek de terrasbezoeker naar binnen hoeft bij de horecagelegenheid.
• Rond het grootste terras komt een afscheiding, zodat bezoekers via 1 ingang het terras en de horecagelegenheid kunnen bezoeken.

Ondanks de versoepelingen is het coronavirus nog steeds aanwezig. Loco-burgemeester Carla Kreuk: “We zijn nog niet van het virus verlost. We moeten het dan ook serieus blijven nemen. Blijf u aan de geldende afspraken houden om uzelf en anderen te beschermen. Hoe lastig het soms ook is. Alleen samen krijgen we corona onder controle en maken we er met elkaar een mooie zomer van!”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel