RegioTV Tiel - Nieuws
Lead image 1:
Lead image TXT 1: ‏‏‎ ‎

CULEMBORG - Woensdagavond heeft voetbalclub Fairplay uit Culemborg weer sinds jaren voor het eerst getraind. Het was een gedenkwaardig moment voor voorzitter Machid El Boustati. Hij richtte de club zo'n 20 jaar geleden op om jeugd met een marokkaanse achtergrond een alternatief te bieden voor het 'straat hangen'. voor de voetbalclub werd het in 2012 zo goed als onmogelijk gemaakt om nog te kunnen trainen en voetballen door het voormalige gemeentebestuur van Culemborg.

Dat een en ander op z'n zachtst gezegd niet netjes is verlopen kwam naar voren uit een onderzoeksrapport dat de huidige gemeenteraad heeft laten uitvoeren. Met name voormalig wethouder van sport Geertzen kreeg er flink van langs, onder andere door zijn uitspraken in het onderzoeksprogramma Argos. In dat interview zei hij onder andere dat de voetbalclub een dekmantel was voor criminele activiteiten. Het huidige bestuur van de stad heeft inmiddels excuses aangeboden aan de club omdat van alle aanteigingen niets is gebleken.

De club is inmiddels weer leven in geblazen en gaat uitkomen in de 5e klasse van de KNVB, maar verwacht snel de weg omhoog te vinden en heeft de ambitie uitgesproken om zo snel als mogelijk is op te stomen naar de 2e klasse. Zij zullen hun wedstrijden spelen op zondag.

Fairplay heeft van de gemeente Culemborg sportpark Terweijde toegewezen om te mogen trainen en voetballen. Op hetzelfde complex speelt de voetbalvereniging Vriendenschaar. Deze club heeft grote moeite met het feit dat zij deze accommodatie nu moeten delen met Fairplay en daarom stappen zij naar de rechter om het besluit van de gemeente Culemborg aan te vechten. Ondertussen weigert Vriendenschaar de kleedkamers beschikbaar te stellen en ook de kantine mag niet worden gebruikt evenals het scorebord, de entree en het terras op straffe van een boete van 500 euro per overtreding. Fairplay maakt daarom voorlopig gebruik van de kleedkamers van athletiekvereniging Statina.

Trainer Hakim Chatouani kijkt tevreden naar de inzet van zijn spelers. Foto: Aziz Samoud

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel