Appelpop-etalage biedt een beetje troost aan festivalliefhebbers - RegioTV Tiel
Bevat Video: Video
Ankeiler: In het tweede weekend van september is het gewoonlijk tijd voor Appelpop in Tiel, het grootste gratis festival van Nederland.

TIEL - In het tweede weekend van september is het gewoonlijk tijd voor Appelpop in Tiel, het grootste gratis festival van Nederland. Maar ook dit jaar is er geen Appelpop op de Waalkade. De vrijwilligers likken hun wonden en houden het gevoel levend voor de editie van volgend jaar.

Vanwege het financiƫle risico heeft de Appelpop-organisatie al vroeg in het jaar besloten om ook de editie van 2021 te schrappen. En dat is balen voor de organsatie . "We hebben best wel een grote groep vaste vrijwilligers", vertelt bestuurslid Rose van den Berg. "Je merkt rondom deze periode dat mensen er echt wel weer mee bezig zijn. We missen elkaar gewoon. Het is gewoon heel gek om het niet te organiseren."

Als alternatief zorgde Van den Berg voor een tentoonstelling van de Appelpopgeschiedenis in de lege etalage van een winkel in het centrum.

Bekijk hier de reportage. De tekst gaat daaronder verder:

Juiste beslissing

"We hebben denk ik de juiste beslissing genomen om toen de stekker eruit te trekken", zegt voorzitter Kees van Keulen. "Het kon gewoon niet en het kan ook niet. Dat zien we nu nog steeds. Maar die lege Waalkade moet natuurlijk wel weer een keer vol. In 2022 gaan we het weer doen."

Organisatie komt coronatijd goed door

Met steun van de gemeente is de organisatie de afgelopen twee jaar goed overeind gebleven. De voorbereidingen voor volgend jaar zijn al begonnen, maar zorgeloos is dat niet. Van Keulen: "De helft van de begroting, meer dan een half miljoen, bestaat uit sponsorgelden. Het is te hopen dat al onze sponsoren de crisis goed door zijn gekomen zodat ze ons volgend jaar weer kunnen ondersteunen."

En een tweede hele belangrijke voorwaarde is de grote inzet van vrijwilligers. "Normaal gesproken is er een hele grote club die twee weken vakantie opneemt", vertelt Van Keulen. "Ik heb begrepen dat er heel veel nu ook op vakantie gaan omdat ze toch niet op de Waalkade zijn. Maar zijn die er volgend jaar weer? Dat is maar weer de vraag."

Voor bestuurslid Van den Berg lijdt dat eigenlijk geen twijfel. "Appelpop is heel speciaal", zegt zij. "We doen het met z'n allen. Het gevoel dat het je geeft, de voldoening die je ervan krijgt, dat is gewoon heel bijzonder. Dat maakt dat je het elk jaar toch weer gaat doen, ondanks dat het best heel veel tijd kost."

Deel dit artikel