Afdrukken

TIEL - Het Fruitcorso in Tiel onthult op de dag dat de zestigste editie gehouden zou worden een fruitsculptuur. Dit gebeurt in de binnenstad van Tiel. Dit kunstwerk telt vanaf de derde zaterdag van september letterlijk af naar zaterdag 18 september 2021. Op die datum staat nu deze jubileumeditie gepland.

"Het is erg spijtig dat ons corso dit jaar niet door kan gaan", zegt voorzitter Laurens Verspuij van Stichting 4-Stromenland. "Het annuleren heeft als gevolg dat wij nog meer uitkijken naar het derde weekend van september. Op deze manier laten wij aan de bewoners van het Rivierengebied, toeristen, bouwers/leggers en andere corsoliefhebbers zien dat we volgend jaar dubbel en dwars terug zijn met een schitterende zestigste editie."

Om de corsosfeer dit jaar toch te beleven wordt er op diezelfde dag een clubquiz gehouden waar alle corsoclubs aan kunnen meedoen. De leggersgroepen van de mozaïeken vormen samen een team, evenals de vrijwilligers van de stichting. Elke club kan op de eigen locatie deelnemen aan de online-quiz. "De clubs zijn erg enthousiast over dit alternatieve programma. De meeste verenigingen koppelen deze quiz aan de jaarlijkse barbecue of feestavond om toch dit bijzondere jaar niet stilzwijgend voorbij te laten gaan", zo laat Verspuij weten.

'Niet veel spek op de botten'

Verspuij zegt dat het fruitcorso financieel nog niet direct in gevaar is. "We hebben nog geen signalen dat onze sponsors afhaken door de coronacrisis, maar het blijven onzekere tijden. Gelukkig hadden we dit jaar nog niet veel geld uitgegeven, maar echt veel spek op de botten hebben we niet. We verwachten dat de lokale overheden ons steunen als dat nodig mocht zijn om het Fruitcorso te behouden voor de regio."

Hij hoopt dat er volgend jaar een vaccin is zodat het Fruitcorso kan doorgaan. "We hebben heel wat uitdagingen nog te overwinnen wat dat betreft, maar het komt zoals het komt en zullen daarna handelen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Deel dit artikel