Avri wacht met containers op dorpsplein na protest - RegioTV Tiel
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Het dorpsplein met links het Molenpad Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Afvalinzamelaar Avri wacht met het plaatsen van ondergrondse containers op het Dorpsplein in Dodewaard. Een groep omwonenden maakt bezwaar tegen het plaatsen van de containers.

DODEWAARD - Afvalinzamelaar Avri wacht met het plaatsen van ondergrondse containers op het Dorpsplein in Dodewaard. Een groep omwonenden maakt bezwaar tegen het plaatsen van de containers. Het bestuur wacht nu eerst op een advies van de bezwarencommissie voordat het besluit valt.

Het gaat om het verplaatsen van containers die nu aan het aangrenzende Molenpad staan. Voor supermarkt Coöp staan daar twee bovengrondse textielcontainers en twee ondergrondse glascontainers. In plaats daarvan wil Avri op het dorpsplein grotere, ondergrondse glas-, textiel en papiercontainers plaatsen. "De capaciteit van de containers op het Molenpad is niet meer toereikend", licht een woordvoerder toe. "Daarom is er ook al een tweede textielcontainer geplaatst."

Ook om verkeerstechnische redenen is de locatie langs het Molenpad volgens haar niet meer geschikt. "Door de komst van de Action aan het Molenpad is het hier drukker geworden. De bereikbaarheid is daardoor slechter en de chauffeur kan daar de containers niet meer goed legen."

'Aanzicht verloedert'

Omwonenden van het Dorpsplein komen echter in opstand tegen het plan om ze op het plein te plaatsen. Ze denken dat het dorpsaanzicht zal verloederen met de containers en de rommel die hier vaak bijgeplaatst wordt. In de buurt zijn enkele tientallen handtekeningen verzameld om hun bezwaar kracht bij te zetten.

Volgens Avri gaat de omgeving er juist op vooruit. "Door kabels en leidingen zijn de mogelijkheden voor het plaatsen van ondergrondse containers in de omgeving beperkt", vertelt de woordvoerder. "Op het dorpsplein kan dit wel. Voor het omgevingsbeeld is het ook mooier als we de containers ondergronds kunnen plaatsen."

Recent heeft er een hoorzitting plaatsgevonden over het onderwerp. Er volgt een advies van de bezwarencommissie, waarna het dagelijks bestuur van Avri de knoop doorhakt.