Tiel maakt kunstproject van vervallen tunnels - RegioTV Tiel
Bevat Video: Video
Ankeiler: De staat van sommige tunnels en viaducten in de stad is de Tielse wethouder Frank Groen al tijden een doorn in het oog.

TIEL - De staat van sommige tunnels en viaducten in de stad is de Tielse wethouder Frank Groen al tijden een doorn in het oog. Maar geld of mankracht om deze grote objecten in de openbare ruimte op te knappen, heeft de stad eigenlijk niet. Zo is het idee ontstaan om er een kunstproject van te maken.

Zie ook: Tiel is creatief met tonnen aan coronageld voor cultuur

Cultuurcentrum Zinder heeft de handschoen opgepakt om als eerste de fietstunnels van de berenkuil onder de provinciale weg N834 aan te pakken. Met medewerking van tal van andere sponsors, diverse scholen en oudere Tielenaren die meedachten over het ontwerp is de klus geklaard.

Bekijk hier de video. De tekst gaat daaronder verder.

Werken met potjes

Mede door geld vanuit Den Haag voor ondersteuning van de culturele sector, is er op dat gebied momenteel behoorlijk wat te besteden. "Wij werken altijd met potjes", legt Groen uit. "Je mag niet zomaar uit elk potje even geld halen. Op deze manier kunnen we met kunst en cultuur wat doen. Als je het gewoon laat schilderen door een bedrijf kan dat natuurlijk niet."

Wat hem betreft krijgt het project navolging op andere plekken in Tiel die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. "Ik vind het echt fantastisch geworden", zegt de wethouder terwijl hij een blik op de nieuwe berenkuil werpt. "Eigenlijk alles wat Tiel is en wat om ons heen ligt dat vindt je hier terug. Dit is zo goed gegaan, het zou natuurlijk fantastisch zijn als we het nog een keer konden herhalen."

Deel dit artikel