Waaldijk bij Waardenburg in allerijl versterkt - RegioTV Tiel
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Vrachtwagens met klei rijden af en aan om de dijk bij Tuil te versterken. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Waterschap Rivierenland versterkt in allerijl de Waaldijk bij Waardenburg met klei en folie. De dijk is verzwakt doordat eraan wordt gewerkt.

TUIL - Waterschap Rivierenland versterkt in allerijl de Waaldijk bij Waardenburg met klei en folie. De dijk is verzwakt doordat eraan wordt gewerkt. Ook zaterdag gaat het werk door om de dijk stevig genoeg te maken voor het naderende hoogwater. De piek wordt zondag verwacht.

Vrachtwagens met klei rijden af en aan om de Waaldijk bij Tuil tussentijds weer te versterken. Ook verderop bij Haaften zijn de uitvoerders van waterschap Rivierenland druk bezig om de deels afgegraven dijk te herstellen. De zomerdijk in de Crobsche Waard wordt weer op hoogte gebracht.

Het waterschap is bezig met het versterken van de dijk tussen Waardenburg en Gorinchem. Met het hoogwater in aantocht zijn de werkzaamheden gestopt en moet de dijk tussentijds versterkt worden met klei en eventueel folie.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Toplaag ontbreekt

Omdat de toplaag van gras op deze plekken ontbreekt, bestaat het risico dat grond wegspoelt. Door het af te dekken, moet dit voorkomen worden.

"We zagen het aankomen", meldt woordvoerder Freek Jochems. "Dan stopt het werk en moeten we kijken wat nodig is om de dijk te verstevigen zodat hij deze golf kan weerstaan."

Reden tot bezorgdheid is er volgens Jochems niet. "We verwachten niet dat dit hoogwater de dijk ernstig zal teisteren."

Deel dit artikel