Mohammed heeft eigen tuincentrum opgebouwd, maar wordt steeds bestolen - RegioTV Tiel
Bevat Video: Video
Ankeiler: Als vluchteling uit Syrië heeft Mohammed Hassan veel meegemaakt. Hij vindt troost in de plantenzaak die hij de laatste jaren heeft opgebouwd in Tiel.

TIEL - Als vluchteling uit Syrië heeft Mohammed Hassan veel meegemaakt. Hij vindt troost in de plantenzaak die hij de laatste jaren heeft opgebouwd in Tiel. De ondernemer is hard op weg zijn droom van een echt tuincentrum te realiseren. Maar het lijkt erop dat sommige mensen hem dat succes niet gunnen.

In een partytent op het terrein van kringloopwinkel 2Switch aan de Spoorstraat in Tiel vertroetelt Mohammed Hassan, beter bekend als Moh, zijn planten.

Met zijn liefde voor de planten heeft hij al een mooie zaak met een trouwe klantenkring opgebouwd. Maar vanaf het begin valt zijn zaak 's nachts steeds ten prooi aan diefstal en vernieling.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Afgelopen week was het weer raak. "Ze nemen steeds duurdere bomen mee", vertelt Mohammed. "Olijfbomen, citroenbomen, echt kostbare planten. Ze maken gewoon het hek en de tent kapot. Maar ook veel planten en potten."

Het lijkt erop dat iemand het specifiek op hem gemunt heeft. Maar wie en waarom blijft onduidelijk. "Ze willen mij gewoon kapot maken", zegt hij. "Dat ik hier niet meer sta of ga stoppen. Zoiets. Ik weet het niet."

Bijna ten onder aan corona

Zijn zaak ging al bijna ten onder aan corona. Hij was een jaar gesloten en al zijn planten gingen dood, omdat hij niet op het terrein kon. De afgelopen periode zijn de zaken weer gaan lopen, maar de nachtelijke bezoeken hebben hem al duizenden euro's gekost.

Met het relatief makkelijk te betreden terrein, lukt het niet de planten te verzekeren. Meerdere bezoeken aan de politie hebben ook geen oplossing gebracht. Moh hoopt daarom dat hij op de een of andere manier ergens anders zijn eigen winkel kan beginnen.

Of liever nog een echt tuincentrum. Want hij laat zich zeker niet ontmoedigen. "Ik ga nooit stoppen", zegt hij. "Ik vind het werk en de klanten heel fijn. Het zal mij lukken een echt tuincentrum te maken, misschien niet zo groot, maar het gaat mij lukken, ooit."